Hívjon minket bizalommal!

+36-70-548-7427

6 000-10 000 Ft / hó
Könyvelőirodánk Győrben vállalja egyéni vállalkozások teljes körű könyvelését. A könyvelési szolgáltatás Győrben magába foglalja a beérkező és kimenő számlák könyvelését...
20 000 Ft / hó
Győri könyvelőirodánk nagy tapasztalattal bír az EVA adóalanyok könyvelésében. Az egyszerűsített vállalkozói adó alanyai bevételi nyilvántartás vezetésére kötelezettek.
20 000 Ft / hó
Könyvelőirodánk vállalja Győrben KATA alany egyéni vállalkozó és gazdasági társaság könyvelését. A kisadózó vállalkozás számára a jogalkotó bevételei nyilvántartás...
30 000 Ft / hó
A teljes körű könyvviteli szolgáltatás magában foglalja a gazdasági társaság könyvelésén kívül az adóbevallások elkészítését. Adóbevallások elkészítésén túl könyvelőirodánk...

Könyvelői blog

Oldalunkon sok hasznos információt olvashat a könyveléssel kapcsolatban. Az egyes információk az idő közbeni törvényi változások miatt esetlegesen módosulhattak!

elvalaszto vonal

 

0012015. május 20-ig kell benyújtani az adóhatósághoz a magánszemély adózónak a rendelkező nyilatkozatot, mely a határidő elmulasztását követően jogvesztő.

A 2014. évi személyi jövedelemadó 1 %-áról szóló rendelkező nyilatkozatok alapján a kedvezményezhető civil szervezetekre j szabályok vonatkoznak. A megváltozott jogszabályok miatt az 1 %-os szja támogatásra igényt tartó szervezetnek, 2014. szeptember 30-ig kellett kezdeményezniük az előzetes regisztrációs eljárást és igazolniuk, hogy a kedvezményezett feltételeknek megfelelnek. Ezáltal kerülhettek be a regisztrált civil szervezet közé. Rendelkezni továbbra is az előzőekben említett jogszabályi feltételeket teljesítő adószámmal rendelkező civil szervezetre lehet, valamint egy technikai számmal rendelkező, az Országgyűlés által elismert egyház vagy a kiemelt költségvetési előirányzat technikai számra lehet.

Az adózónak az 1+1%-ról a rendelkező nyilatkozatot a személyi jövedelemadó bevallás mellékleteként, az „EGYSZA” elnevezésű lapján történik. A személyi jövedelemadó benyújtásának három módja lehetséges. Az egyik lehetőség postai úton eljuttatni a területileg illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal postacímére. A másik benyújtási módja az elektronikus beküldés ügyfélkapun keresztül. Személyesen is benyújtható a személyi jövedelemadó bevallás az adóhivatal ügyfélszolgálatán.

Az szja 1%-os felajánlás a kedvezményezett részére történő kiutalásának feltétele, hogy a kedvezményezett a kiutalás időpontjában is megfeleljen a kedvezményezettekre vonatkozó feltételeknek és rendelkezzen érvényes regisztrációval. A felajánlott összeg sikeres utalásáról 2015. szeptember 30-át követően a Nemzeti Adó – és Vámhivatal elektronikus úton tájékoztatja az ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyeket.

Természetesen a tájékoztatás feltétele az ügyfélkapu regisztráció.