Hívjon minket bizalommal!

+36-70-548-7427

6 000-10 000 Ft / hó
Könyvelőirodánk Győrben vállalja egyéni vállalkozások teljes körű könyvelését. A könyvelési szolgáltatás Győrben magába foglalja a beérkező és kimenő számlák könyvelését...
20 000 Ft / hó
Győri könyvelőirodánk nagy tapasztalattal bír az EVA adóalanyok könyvelésében. Az egyszerűsített vállalkozói adó alanyai bevételi nyilvántartás vezetésére kötelezettek.
20 000 Ft / hó
Könyvelőirodánk vállalja Győrben KATA alany egyéni vállalkozó és gazdasági társaság könyvelését. A kisadózó vállalkozás számára a jogalkotó bevételei nyilvántartás...
30 000 Ft / hó
A teljes körű könyvviteli szolgáltatás magában foglalja a gazdasági társaság könyvelésén kívül az adóbevallások elkészítését. Adóbevallások elkészítésén túl könyvelőirodánk...

Könyvelői blog

Oldalunkon sok hasznos információt olvashat a könyveléssel kapcsolatban. Az egyes információk az idő közbeni törvényi változások miatt esetlegesen módosulhattak!

elvalaszto vonal

 

0012015. január 1-jétől minden olyan házaspár, melynek legalább az egyik tagja első házasságát köti, jogosult az első házasok kedvezményére. Ez a kedvezmény a családi kedvezmény érvényesítéséig vehető igénybe.

A házastársak együttesen jogosultak havonta 5 000 Ft-tal csökkenteni a befizetendő személyi jövedelemadójukat, ez összességében 31 250 Ft összevont adóalapba tartozó jövedelemredukálást jelent.
A kedvezmény az házassági életközösség fennállása alatt – a házasságkötést követő hónaptól- maximum 24 hónapon át vehető figyelembe, de az említett időszakon belül utoljára abban a hónapban, melyet követően a házastársak egyike magzatra vagy gyermekre tekintettel családi kedvezményre jogosulttá válik.
A kedvezmény igénybevételének feltétele a házastársak nyilatkozata, amely tartalmazza, hogy a kedvezményt melyik fél veszi igénybe vagy az összeg megosztásának tényét.
Az első házasok kedvezményére való jogosultságot nem befolyásolja az a tény, hogy a házasság megkötésekor a házastársak bármelyike meglévő gyermekre vagy magzatra való tekintettel már jogosult a családi kedvezményre.
A kedvezmény nem érvényesíthető tovább, ha a házasság a 24 hónapos időtartamon belül felbomlik.
Az első házasok kedvezménye az erre vonatkozó adóelőleg nyilatkozat megtétele esetén már az előleg levonásakor figyelembe vehető.
A kedvezmény abban az esetben is érvényesíthető, ha a magánszemély maga köteles az összevont adóalapja adóelőlegét megállapítani, vagyis egyéni vállalkozó.